Stappenplan

Zoals je van grafisch ontwerpers kunt verwachten, besteden wij onze aandacht bij voorkeur aan het creatieve deel. De verleiding kan daarom groot zijn om naar vormoplossingen te zoeken terwijl het probleem nog niet duidelijk is omschreven. Maar voordat we patat kunnen eten, moeten we toch eerst die aardappels schillen. We hebben het hier natuurlijk wel over maatwerk, geen kant-en-klare zakken uit het vriesvak!

website-design-wireframe

Een eenvoudig wireframe …

Een stappenplan voor de ontwikkeling van een website kan er zo uitzien:

  1. Omschrijving doel van de site
  2. Uitzetten navigatieboom en stroomschema
  3. Maken van een online wireframe (draadmodel)
  4. Grafisch ontwerp, vastleggen van kenmerkende stijlelementen
  5. Bouwen van de site en testen
  6. Vullen van de site met tekst en beeld, testen
  7. Oplevering van de site
  8. Training onderhouden website
website-design

… en het ontwerp

Het is een goed idee om al in een vroeg stadium af te spreken wie er verantwoordelijk wordt voor de inhoud van de site, een webredacteur. Reserveer voldoende tijd voor het vullen en het onderhouden van de site. Misschien heb je ook hulp van derden nodig, zoals een tekstschrijver of een fotograaf.
Bij een nieuwe site zal er ook nagedacht moeten worden over een domeinnaam, een strategie voor Social Media, een Content Management Systeem (CMS) voor het beheer van de site en een passend webhosting pakket. Je zult natuurlijk ook moeten leren werken met een CMS. Iets waar we je graag bij helpen!

Meer weten?

Bel me op (030) 221 70 70, of stuur me een mailtje.


Marco Koedam
Marco Koedam